Varför gravidyoga?

Gravidyoga skiljer sig från generella yogaklasser genom att många av de klassiska yogaställningarna är anpassade för att tillgodose förändringarna som sker i den gravida kroppen.

Vridningar är alltid öppna för att ge plats åt magen och de olika yogaställningarna är aldrig statiska utan där finns alltid ett kontinuerligt flöde och rörelser. Fokus ligger på att skapa rymd i kroppen, förbättra hållningen, ge bättre sömn, minska stress och oroligheter kring graviditeten samt lindra några av de vanliga krämporna ofta associerade med graviditet såsom ryggont, halsbränna och svullna leder.

Gravidyoga är också ett stöd mentalt för kvinnan. Under gravidyogakursen ges tid att knyta an till det växande barnet i magen, tid till att bygga upp tillit till sig själv och sin kroppsförmåga inför den kommande förlossningen. Det är också en stund mitt i veckan för att fylla på energi och få verktyg att hantera tiden före, under och efter förlossningen.

Gravidyogakurse kan också ge dig som gravid tillfälle att lära känna andra härliga kvinnor och få dela med er av varandras erfarenheter. För vissa skapas här livslånga vänskapsband.

Gravidyoga passar såväl förstagångsföderskor som de kvinnor som väntar sitt andra, tredje, fjärde…barn

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *