8 råd till dig som vill börja yoga

Jag brukar säga att det finns lika många yogaformer som det finns människor för alla yogaformer passar inte alla. Vi är olika (thank God för det).

Några råd på vägen:

 1. Prova dig fram tills du hittar “din” yogaform och sen håller du dig till den. Inte surfa runt på olika yogaformer för då är det stor sannolikhet att “resultaten” uteblir. De olika yogaformerna har samma mål men vägen dit kan se olika ut och bör inte blandas ihop.
 2. Gör LITE VARJE dag. Med betoning på just LITE och just VARJE dag. Gör inte bara 90 minuter en gång i veckan eller en gång i månaden för då händer inget. Kanske ett längre pass i veckan och sen några kortare pass ovanpå det, då kommer det börja hända grejer. Det kan du skriva upp!
 3. Har du ingen lärare i närheten eller du trivs inte med den lärare som finns så skaffa dvd:er och böcker med bilder. Yoga sen utifrån dem. Åk sen gärna på olika yoga retreats för att få ny inspiration och lite vitamininjektion till träningen samt att få träffa likasinnade.
 4. Inse yoga tar tid. Det kommer inte med en gång. Yoga har aldrig påståtts vara lätt och yoga handlar ofta om att kunna bli bekväm i obekväma situationer…. Babysteg varje dag och helt plötsligt inser du att du har rest en mil.
 5. Du behöver inte börja med yogaställningar. Du kanske vill börja med andningsövningar och/eller meditation? Vi är som sagt alla olika. Min personlighet krävde att jag började med yogaställningar innan jag blev mogen och mottaglig för andningsövningar och meditation. Du kanske är tvärtom.
 6. Njut av det du kan göra/klarar av. Var tacksam över det och fokuserar inte på det andra. Var glad över den kropp du har. Var rädd om den och gå varsamt fram.
 7. Det krävs dedikering, tålamod och vilja.
 8. Du måste bestämma dig. Nu är det detta som gäller och så fokus på det.

Fram-googlad-bild

Share Button
Föregående
Nästa

0 Responses to 8 råd till dig som vill börja yoga

  • Hej Tove! Tack för din kommentar. Jag har för lite kunskap om medicinsk yoga för att egentligen kunna uttrycka mig men när jag kikar på t.ex. http://www.medicinskyoga.se så baserar de sin yoga på klassisk kundalini yoga, så passar kundalini dig så skulle nog medicinskyoga vara något för dig.

   Jag läste din blogg regelbundet när jag var mamma-ledig. Nu har jag inte läst bloggar på länge men kul att hitta tillbaka till dig. Och roligt att FiaFit är igång igen! ;)

   Hör av dig om du har fler funderingar.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *