Hitta din yogaform del 1

Kundalini yoga – En unik blandning av chant, rörelse och andingsövningar. Du får prova på “kriyas”, öva att kombinera mantra, andningsövningar och snabba rörelse ofta upprepade i flera minuter som utmanar dig att gå till din yttersta punkt. Varje pass avslutas med meditation, avslappning och en chanting.

Restorative yoga – En yogaform som passar utmärkt om du behöver djup vila. Under denna klass blir du guidad till yogaställningar med mycket stöd i form av “bolster”, kuddar, filtar med mera så att du helt och hållet kan slappna av och låta dig sjunka ner i djup avslappning. Oftast är det 4-6 yogaställningar per pass. Varje ställning hålls under flera minuter så att du verkligen kan slappna av.

Sivananda yoga – En meditativ yogaform som baseras på läran av en av yoganas förfaders Swami Sivananda (1887-1963). Denna form blandar chanting, adningsövningar, meditation och avslappning till en långsam yogapass.

Viniyoga – En yogaform som har en väldigt terapeutisk teknik. Undervisningen är starkt individanpassad och foksuerars på att få ryggraden mer rörlig. Om jag förstått det rätt så har denna form utvecklas av Gary Kraftsow, även han en elev av T.Krishnamacharya.

Yin yoga – En yogaform som är influerad av traditionell kinesisk medicin. Yin sekvenser består av ett fåtal yogaställningar som hålls länge, dvs i flera minuter. Ofta ett bra komplement till de mer fysiska yogaformerna.

Yoga therapy – Upplev yogans helande kapacitet när du praktiserar med en yoga terapeut. Här använder man sig av mjuka rörelser, medveten andning, visualisering och meditation. Yogan undervisas 1-1 dvs lärare och en elev. Även här baserad på T. Krishnamacharya yoga terapi erbjuder elever en metod av att ta hand som sig själv och kan hjälpa att lindra eller t.o.m. eliminera olika sjukdomar.

Fram googlad-bild på Sivananda

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *