Puuuhhh!

Min mage säger aouch, aouch, aouch. Eller fel uttryckt. Mina magmuskler och psoas-muskler säger aouch, aouch, aouch. Det har varit rejält fokus på dessa de senaste dagarna. Det känns.

Idag flöt jag fram när jag hoppade igenom under mina vinyasas. Tårna nuddade bara mattan ytterst lite. Först trodde jag det var rena rama turen men sen hände det igen och igen och igen. Laaaaahhhallaaaaaaa! Så känns det. Skoj och äntligen. Mina bakåthopp utvecklas de med men där har jag fortfarande en liten bit kvar innan det säger swiiiccchhh igenom armarna. Hemligheten? De djupa, djupa musklerna. Inte de yttre utan kom åt de musklerna som sitter långt, långt inne i kroppen och aktivera dem. Tänk psoas…tänk att den grövre delen av psoas muskeln sitter en bra bit upp och bakom magmusklerna så det gäller att aktivera dem på rätt ställe….och sen öva, öva, öva.

I övrigt en bra asana-träning. Så glad att jag har släppt det här med morgonträning. Det räcker med min morgonrutin och det funkar alldeles utmärkt. Kanske längre fram i livet, kan lägga till den fysiska delen till morgonträningen också men inte i dagsläget. Och det är helt ok. Huvudsaken det blir av – dedication, determination, devotion.

Jag övar ju på att komma upp på händer och stanna där. Träningen på detta är lite till och från men nu är jag inne i ett träningsflyt vad vad gäller att stå på händer och härom dagen kom jag upp med båda benen samtidigt. Stod en mikrosekund och sen ramlade jag ner men ändå, liksom…..Jag har upplevt det. Jag vet att det finns där inom mig. Jag ska bara gräva fram det igen!

Myspys med katten.

Share Button
Föregående
Nästa

0 Responses to Puuuhhh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *