Matdilemma – hjälp

Jag har kommit fram till att jag äter alldeles för lite. Resultatet av detta blir trötthet och godissug. Och så kan jag inte ha det i längden. Jag måste kunna jobba effektivt alla timmar jag har till förfogande och jag kan inte leva på choklad…även om det inte vore så dumt…

Mat är inte min starka sida. Jag har dock blivit grymt bra på det här med middagar så dessa finns nu på kartan. Jag har helt enkelt varit tvungen att lära mig laga mat nu när jag har två barn. Jag måste också tacka alla matkassar det går att prenumerera på för de har öppnat upp för nya smaker, nya produkter och att verkligen laga maten från grunden.

Men nu är dilemmat lunch och mellanmål. Mina luncher och mellanmål kan verkligen variera från dag till dag. Det måste bli mer balans så det inte slutar med att jag trycker i mig onödigheter på eftermiddagen….känns det igen hos er? Eller är det bara jag som är slarvig?

Jag läste om en kvinna som förberedde sina luncher vid frukosten, t.ex. kokade upp quinoa och hackade grönsaker. Kanske något jag ska prova? Kontentan är väl att jag måste planera bättre. Inte bara middagarna utan alla mina måltider. Ingen annan gör det åt mig ju. Och lunchrestauranger har jag inte tillgång till.

Någon som har några erfarenheter vad gäller luncher och mellanmål? Bra som mindre bra erfarenheter tar jag gärna emot. Vad funkar? Vad funkar mindre bra?

I övrigt har jag redan kommit på vad jag önskar mig av tomten redan(!), jag vet, men födelsedagen är förbi så nästa tillfälle är julafton. Men den som väntar på något gott…väntar alltid för länge eller hur var det…hahhaa! Det jag önskar mig är en juicepress som kan pressa alla sorters grönsaker och frukter. Mmm vad gott det skulle vara att få börja med en grönsaksjuice varje morgon. Viktigt är dock att pressen är lätt att diska…

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *