Veckans vegetariska

Denna veckan har vi fått mumsa på goda portobellosvampar med fyllning. Mättande var det också! Om jag har förstått det rätt så är portobellosvampar fyllda med protein samtidigt som de inte finns något fett på dem och få kalorier. De ger också essentiella aminosyoror, vitamin B och potassium. Så massa positivt. För er som är vegetarianer kan ju byta ut köttbiten i hamburgaren till exempel mot en portobellosvamp för svampen har ju oftast ungefär samma storlek som köttbiten….

Jag har aldrig tidigare tillagat portobellosvamp men det var väldigt enkelt.

Jag köpte två svampar per person. Putsade dem, tog bort stjälken, la dem med toppen nedåt i en form.
Fyllning: Stekte i en gryta lite vitlök, brödsmulor (ca 2 dl), persilja och olja samt de upphackade stjälkarna.
Fyllde svamp-”hattarna” med fyllningen la över smakrik ost och körde sen in dem i ugnen där de fick gräddas i ca 15 minuter tills de var klara.
Gott!

Du kan göra vilken fyllning du vill och de går nog t.o.m. att grilla ute i sommar.

Middagen var uppskattad av min partner.

 

 

Share Button
Föregående
Nästa

0 Responses to Veckans vegetariska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *