Veckans vegetariska

Vegetarisk lasagne och den åts med god aptit av alla i familjen. Jag tog lite vad jag hade hemma. Jag använde mig av färska lasagneplattor för att de skulle gå fort. Jag fyllde lasagnen med tomatsås (krossade tomater, schalottenlök, olivolja, socker) och röda linser samt en ostsås gjord på ost (såklart, parmesanost blev det), zucchini och creme fraiche. Zucchinin delade jag i bitar som fick koka tillsammans med crème fraichen i ca 5 minuter och därefter la jag i ca 1-2 dl riven parmesanost. Smaka av allt med salt och peppar.

Mellan varje lasagnelag så la jag i både tomatsåsen och ostsåsen. På toppen blev det bara ostsås med extra riven ost på.

Lasagnen gräddades i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.

 

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *