Maktlöshet vs “Empowered”

Vad som gjorde mig glad under promenade, förutom den friska luften, var att jag kom att tänka på vad den gravida kvinnans partner sa igår under profylaxkursen; “när vi körde hit så sa jag att vi är ju experter på det här med att föda barn” (de väntar sitt tredje barn) så varför en kurs igen?

Men efter två timmar med mig insåg att han kommer inte känna sig maktlös under den kommande förlossningen för nu har han en uppsjö med verktyg att jobba med för att hjälpa henne till en “kontrollerad” och till en förlossningsupplevelse som de vill ha. Han var verkligen jättenöjd, glad och positiv efteråt. Så från att varit skeptisk så kände han att han sig väldigt “empowered” efteråt.

Kvinnan berättade att hon hade talat med ett kvinnligt par där båda hade fött var sitt barn och båda hade assisterat en förlossning (sin partners) – och frågat vilket som var jobbigast. Att föda eller assistera. Helt klart att assistera hade båda kvinnorna tyckt. Just maktlösheten. Men tack vare min kurs så blir inte partnern maktlös.

Så ger er partner en chans. Gå min förlossningsförberedande / profylaxkurs för att ge er båda möjlighet till en fantastisk förlossningsupplevelse och slippa maktlöshetskänslan.

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *