Kram med stortån

Jag vet inte hur ni gör, men jag har omedvetet gjort såsom David Swenson rekommenderar. Att när man håller om sin stortå i  t.ex. Utthita Hasta Padanghusthasana (som bilderna är tagna i) eller Paschimottananasana A så låter man stortån hålla om fingrarna och inte tvärtom. Det ger en bra stabilitet och kraft i benet.

Jag brukar skapa två motsatta krafter. En kraft tack vare stortån (benet) som drar framåt och en kraft från armen/axeln/ryggen som drar “bakåt” vilket gör ställningen väldigt stabil. Samtidigt undviker jag att dra axlarna upp till öronen samt jag vet att jag jobbar med benmusklerna.

Prova detta och låt mig gärna veta hur du tycker det fungerar.

 

 

 

 

 

 

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *