Gayatri mantra

Gayatri

Om Bhur Bhuvah Svaha
(Om) Tat Saviturvarenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo NahPrachodayat

May there be peace on mortal, immortal and divine plains
I meditate on the most brilliant splendor of the Sun (God)
May he stimulate our intellect (so that we are inspired to take the right action at the right time).

Här kan ni lyssna till en fin variant av den.

Gayatri mantrat anses vara det mest kraftfulla mantrat som existerar. Det kallas för “The Mantra of Spiritual Light”. Mantrat helar kroppen, ger näring åt själen och upplyser intellektet”.

Genom att sjunga (chant) detta upplysnings mantra – ljus och styrka fyller alla de sju chakras och sammankopplar dem till vår personliga andlighet. Sista delen av mantrat fyller vår medvetandehet, hjärta och själ med kraft från det spirituella ljuset som skapade Universum.

Jag har sjungit Gayatri Mantrat mycket de senaste veckorna och det har varit väldigt lugnande för en orolig själ som jag. Otroligt effektivt att sjunga den helt tyst inne i huvudet (utan att röra läppar eller tungan) under meditationen. Prova!

Jag har Gayatri Mantrat på en sjal som jag fick i gåva när jag avslutat min yogalärarutbildning. Vacker sjal tycker jag som jag därför har ramat in och placerat i min yogashala:

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *