Kan jag yoga om jag är sjuk?

Kan jag yoga om jag är sjuk är en fråga som jag får då och då. Mina svar blir ofta icke-svar. Inom den yogatraditionen som jag lutar mig tillbaka mot “säger man” generellt att så länge man inte har feber kan man yoga. Däremot inte sagt att man ska lyssna på sin kropp. Du känner din kropp allra, allra bäst själv. Du VET när kroppen behöver vila och när det är huvudet som leker med dig och bara vill få dig att TRO att du är sjukare än vad du är för att huvudet är lat, inte kroppen.

Jag har själv flutit igenom ett par (känns det i alla fall som) veckor nu med en förkylning som får mig att känna mig trött, tröttare och tröttast. Det finns en chans att kroppen orkar med ett längre pass. Var enda möjlighet jag har fått har jag tagit tillfället i akt att vila, vila, vila. Ni skulle bara veta hur länge jag sov i söndags…och ändå somnade lätt som en plätt på kvällen. Det säger en del om hur kroppen mår. Men här finns ingen feber och inget allvarligt enligt läkaren som jag besökte idag för det här känns rätt segdraget.

Men vi kör på med den här, min bästa vän:

 

 

 

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *