Frukter kan också bada

Idag har jag provat att tvätta frukten genom att lägga dem (tanken var att lägga dem i diskhon men jag kunde inte hitta proppen) i ett vattenbad med knappt en deciliter vinäger i. Ju större vattenbad desto mer vinäger får man nog ha i skulle jag gissa. Jag lät frukten simma runt i badet i 10-15 minuter innan jag sköljde av och torkade dem.

Frukten upplevdes renare. Det jag tyckte var bäst med den här reningsprocessen var att kändes som jag äntligen blev av med det där konstiga ”vaxiga” filtret som jag ofta finns på äpplen och som jag tycker är ofräscht. Kanske frukten håller lite längre efter badet? Ja ingen skada kan ju ha skett…tror jag. Och vem tycker inte om att få ett litet lyxbad!?

Den här idén ramlade jag över när jag surfade runt efter något annat för ett par veckor sedan. Jag har inte kunnat sluta tänka på idén så idag fick jag allt prova den.

Mitt lilla fruktbad…

Share Button
Föregående
Nästa

2 Responses to Frukter kan också bada

  1. Hej Andrea!
    Bra fråga. Jag tog bara vanlig äppelcidervinäger tänkte inte så noga på vilken vinäger det skulle vara. Prova dig fram. Lycka till och tack för din kommentar!
    Anna