Mina “minst” favorit yogaställningar…

YogabyCandace delade med sig, häromdagen, av sina fem yogaställningar som hon tycker minst om.

För mig handlar det bara om en form av yogaställning som jag, hrm, inte är sådär jätteförtjust i och det är alla former av backåtböjningar exempelvis: Shalabhasana, Bhekasana, Dhanurasana (se bild nedan), Parsvha Dhanurasana, Ustrasana och så vidare… Jag är verkligen som ett kylskåp på framsidan av kroppen.

Och är jag inte uppmärksam så tenderar jag att utesluta alla former av bakåtböjningar ur min egen yogaträning även om jag vet att det är just dessa jag behöver öva mer på…

Dhanurasana:

 

Och gamla vanliga Urdhva Dhanurasana….

 

 

Har du någon/några yogaställning/ar som du vet med dig att du tenderar att hoppa över fast du borde nog öva allra mest på just den/dessa…? Om ja, vilka? Kul att ni vill dela med dig…vi är ju alla i samma båt…

 

Share Button
Föregående
Nästa

5 Responses to Mina “minst” favorit yogaställningar…

  • Jeanna, ååh jag känner i mig så i det du beskriver. När jag började med Asthanga yoga så tyckte jag de stående ställningarna var så tråkiga och jobbiga. Ååh kunde de liksom aldrig ta slut så jag fick sätta mig ner (förmodligen p.g.a. svaga och trötta ben…sitta ner = vila). Jag minns när jag kom hem från en yoga retreat i indien och jag skulle hålla upp min dagliga yogaträning och jag stod i gästrummet hemma och tyckte så synd om mig själv för jag var tvungen att göra dessa jobbiga stående positioner. Hahha! Kan fortfarande känna denna självömkan!

   Och nu…sisådär ett antal år senare älskar jag de stående ställningarna och märker att jag undervisar mest i dem (jag undervisar inte ashtanga utan kreativ vinyasa flow med mycket core). Jag tror jag gillar de stående nu för jag har dels blivit starkare i benen dels förstått vad de går ut på (de stående) samt jobbar väldigt mycket med bäckenbotten, nedre magmusklerna och psoas muskeln (plus fötterna) och det hjälper mycket. Det är en process. Tjatigt att höra kanske men det är en process hela yogan. Lära känna sig själv och ingen har påstått att det är lätt process…

   Jag minns en gång en lärare som sa att du måste kunna stå på dina fötter ordentligt innan man kan lära dig att stå på huvud eller händer eller något annat och jag tycker hon har så rätt i det.

   Kram och trevlig helg Jeanna och fortsätt skriva så fint på din blogg! Försökte kommentera häromdagen men ipad:en låste sig hela tiden när inlägget skulle publiceras..suck..ilandsproblem! ;)

   Svara
 1. Jag undviker främst yogaposer där styrkan är fokuserad till armarna, trots att jag vet att det är det jag behöver träna mest på för att hitta fram till handstående – som min kropp skriker efter att få uppleva! Tips?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *