Yoga för nybörjare del 5

I denna yogavideo lägger vi till ett antal stående yogaställningar.

 

Share Button
Föregående
Nästa

4 Responses to Yoga för nybörjare del 5

 1. Hej Anna
  God fortsättning!

  Hoppas du får tid att skapa ett yogaprogram som kan hjälpa mig och många andra som har knä problem. Jag väntar fortfarande.
  Må så gott
  Tack på förhand
  Giti

  Svara
 2. Cecilia Nilsson says:

  Hej hej! Fina bra videor! Det gillar en novis som jag.. Det jag undrar över är hur jag ska gå tillväga med mina svaga handleder? Rygg och baksida lår är inga större problem, men jag får så ont i handlederna!? Har aldrig klarat en enda armhävning pga deras svaghet.. Vad gör jag galet? Något tips?
  Må så gott!

  Svara
  • Hej Cecilia! Tack för ditt meddelande och jag ska fundera över din fråga. Spontant vill jag att du funderar över hur du står i hunden…Var har du den mesta kroppstyngden? Står du lite framåt lutad och så mycket av vikten kommer på dina armar och händer?? När du t.ex. står i hunden är det viktigt att du verkligen suger in magmusklerna så magen blir som en liten skål samt har starka ben (verkligen aktiverar benmusklerna). Är det svårt att sträcka ut ryggen och därmed hamnar tyngden på händer och handleder så böj på benen så du kan skjuta rumpan mer upp mot taket. Aktivera benmusklerna även om knäna är lätt böjda, sug in magen, dra revbenen mot ryggen och försök pressa händerna ner i mattan. Nu kanske du bara kan göra hunden 2-3 gånger per pass för att successivt bygga upp styrka i händerna, armarna och handlederna… Jag ska fundera lite mera på din fråga. Hör av dig om jag svamlar för mycket.. :-)

   Svara
 3. Cecilia Nilsson says:

  Tack för ditt svar! Just hunden är inte så påfrestande, det är mer när man plankar och övningarna (kan inte namnen än…) som hör ihop med den, som är påfrestande.
  Men jag ska göra lite varje dag i stället så kanske det löser sig! Öva öva öva.
  Så nu går barnen och jag och startar någon av dina videor :)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *