Recept på hur du bakar raw chokladbollar

Kolla in min senaste youtube-film där jag bakar de godaste chokladbollarna! För yoga är ju så mycket mer än yogamatta och fysiska yogaövningar. Yoga sträcker sig överallt, inte minst in i köket.

Ett sätt att se på ahimsa (yogafilosofisk-term som betyder icke-våld) är att vara medveten om vad du äter och hur maten får dig att må. För visst kan du hålla med om att en del mat får dig att må kungligt medan annan gör dig bara däst och glåmig.

Utmaningen blir att få sig mer av det som får dig att må bra (mer ahimsa i vardagen) och mindre av det andra. Kan vara lättare sagt än gjort men vem har påstått yoga är lätt? Inte jag. Däremot att det är värt det!

Jag har bakat s.k. raw food chokladbollar som är perfekta för oss som undviker gluten och mjölkprodukter p.g.a. krånglande magar…Men även för dig som gillar att byta ut de vanliga chokladbollarna mot något nyttigare. Nyttigt behöver inte betyda tråkigt…iaf inte detta fall (du kan förvänta dig leenden från de som blir bjudna på dina chokladbollar!)

Det fina med dessa chokladbollar är att du slipper en massa extra socker och de är mättande! En till två chokladbollar och du känner dig nöjd! Klicka här och se hur jag gör dem.

Du behöver:
ca 12 kärnfria dadlar
ca 2 dl blandade nötter
ca 2 msk kakao
ca 2 msk kaffe
ca 1-1,5 msk kokosfett
kokosflingor

Tyckte du om chokladbollarna och receptet så dela gärna det med dina vänner.

Kommentera gärna vad du tyckte om chokladbollarna eller om du har recept på andra enkla “raw food kakor”.

Raw chokladbollar recept

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *