Hur man gör Vrksasana (trädets position)

En vecka in i arbetet efter semestern och det är NU livet ÄR. Inte på semestern och inte på helgerna. Utan alla dagar där emellan.
 
Är du närvarande dessa dagar eller rusar du på? Det gjorde jag i våras. Rusade och rusade. Det gav mig utslag i ansiktet! De är fortfarande kvar om än i mindre utsträckning för att påminna mig om vad jag lovade mig själv i somras. Att nu får det vara nog. Jag måste sänka kraven på mig själv. Jag gör tillräckligt bra. Good enough, liksom.
 
Visst, visst jag trillar dit ibland. Gör samma misstag som i våras. Men istället för att skälla och gorma så är jag snällare mot mig själv. Klappar mig på axeln och ger mig själv nya chanser varje gång. Precis som till ett barn.
 
Du då? Hur har du det? Ekorrhjul? Om ja, vad kan du förändra? Vilket ”förändrings-frö” ska du plantera inom dig för att skapa en mer balanserad vardag så du kan leva nu och inte sen? Sänka-kravet-frö? Ge-mig-själv-andrum-frö? Korta-listan-på-allt-jag-måste-göra-frö? Avsäga-mig-vd-rollen-i-familjen-frö? Äta-bättre-frö? Osv.
 
Dock, räcker det inte med att plantera fröet i hjärtat utan du måste också vattna det, ge det näring, ljus och kärlek annars växer det inte. Det behöver plats. Detta frö är precis som ett vanligt frö. Med rätt förutsättningar och kärlek kan det växa till ett mäktigt träd.
 
Det sägs ju att den bästa tiden att plantera ett träd var för 20 år sedan. Nästbästa tiden är NU. Så plantera ditt frö redan idag och börja vårda det ömsint.
 
Medan du funderar på vad ditt frö ska vara så kan du öva på Vrksasana (trädets position) med mig så länge. Kom ihåg att det alltid är mer ben- och magstyrka än vad man vill tro…

 

vrksasana

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *