Hur gör man Utkatasana?

Är du som jag – att vissa yogaställningar bara älskar jag att återkomma till igen och igen medan andra skulle jag gärna skippa..som t.ex. Utkatasana, “stolen”?
 
Utkatasana ser så enkel ut. Böj på benen och lyft armarna. Ändock känns den nästintill omöjlig att utföra. För den kräver mycket samtidigt: styrka, stabilitet och flexibilitet. 
 
Dock är det oftast så att de yogaställningar man tycker mindre om är de man behöver jobba mest med. Utkatasana är definitivt en sådan yogaställning för mig. För dig med?
 
Ju mer jag jobbar med Utkatasana desto härligare känns det efteråt. Det är en yogaställning som på sätt och vis kan lära mig beslutsamhet som behövs när jag möts av utmaningar i livet samt uthållighet och ihärdighet att återkomma till den om och om igen för att övertid behärskar den allt mer (d.v.s inte ge upp). Kanske kan den lära dig det också?
 
veckans video har jag brutit ner Utkatasana i två delar för att lättare bemästra yogaställningen. Sen är det bara att träna. Du kommer snabbt märka hur, bl.a., dina benmuskler stärks, ökad flexibilitet i axlar och skulderblad samt finare kroppshållning i vardagen. 
 
hur utkatasana

Tack för just du är en del av Yogamalas gemenskap.

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *