Öppna upp höften med yoga – dag 16 av 21

Dag 16 handlar om att öppna upp höften. För att musklerna i höften ska ge med sig så att höften kan bli mer smidig och flexibel måste du ANDAS. Andas du inte (utan håller andan) så släpper inte heller musklerna taget om sin stelhet.

Genom att jobba med att öppna upp höften kan det mildra värk i ryggen, ge en ökad flexibilitet i hela kroppen, bättre blodcirkulation och en avslappnad effekt.

Känslor som exempelvis rädsla, sorg och skuld lagrar vi kroppen särskilt i höften enligt yogafilosofin. När vi börjar jobba med att öppna upp kroppen i allmänhet och höften i synnerhet så kan känslor uppkomma när de släpper taget om kroppen. Låt känslorna komma men fastna inte i dem. Efteråt kommer du känna en fantastiskt lätthet.

Att öppna upp höften kräver regelbunden träning. Fokusera på tekniken istället för att gå så djupt som möjligt. Slit inte på kroppen och utan ta hand om den.
slow is the fast way

Videon finner du här. 

 

dag 16 yogamala 21dagarmedyoga

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *