Stretcha höften med yin yoga

Har du tänkt på att en rörlig höft kan dämpa smärta i ländryggen men också minska smärta i knän och anklar?

Höfterna är den kroppsdel som ställer till det för många, så även för mig. Det beror i de allra flesta fall på att vi sitter ner för många av dygnets timmar. Vi blir korta i musklerna, orörliga och det visar sig inte minst i kortare löpsteg och smärta i ländryggen.

Inom yogan anses höfterna lagra negativa känslor och att släppa taget om dessa känslor kan upplevas intensivt för många. Så andas djupt och långsamt. Blir det för jobbigt gå ur och försök igen efter en stund. Ge inte upp.

Tips: Jag gör många stretchövningar på golvet framför tv:n på kvällen…istället för att sitta (!) i soffan. Vi sitter ju tillräcklig övrig tid på dygnet…

Videon kan du se här. 

stretcha_hip_yinyoga

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *