7 lärdomar från en utmaning

7 erfarenhet av en utmaning_1

Idag är sista dagen på mars månad och min utmaning – klicka här för att se den. Nedan kan du läsa mina lärdomar från utmaningen (allra sist hittar du min april-utmaning). Vilken blir din?

 1. Realistiskt
  Jag försökte mig på denna utmaning i höstas men misslyckades totalt.
  Så gör om gör rätt.
  Det jag gjorde om var att sätta realistiskt mål. Jag minskade den dagliga tiden för min utmaning samt flyttade fokus från höften till anklarna och vaderna där min begräsning befinner sig.
  Realistisk tid och realistisk fysisk fokus ökade motivationen till att göra övningen dagligen.
 1. Officiellt
  När jag bestämde mig för att göra min utmaning officiell (otroligt läskigt, tänk om jag misslyckas!) så var det också som jag tog mig själv på större allvar. Åh kära nån nu har jag ögonen på mig. Föreställningen av att ha ögonen på mig har varit en viktig känsla för mig att fullfölja utmaningen. De gånger jag har känt att jag ville hoppa över dagensövning har ”ögonen bränt i nacken”. Lärdom, viktigt att vara stå till svars.
 1. Prioritera
  Realistisk och officiell utmaning gav i sin tur, helt naturligt, att jag faktiskt prioriterade mig själv och utmaningen så den blev gjord.Utan en utmaning är det lätt att uthålligheten tappas eftersom det kan kännas löjligt att ta sig tid för sig själv att bli bättre på något utan någon egentlig anledning såsom att vara professionell atlet eller ska delta i någon tävling. En utmaning påminner om att det inte är löjligt utan ger bekräftelse och struktur på att jag är viktig och jag ska prioriteras.
 1. Dagarna är långa men åren går fort
  Jag är den mest otåliga person jag känner. Om jag inte får resultat nu (helst igår) så ger jag gärna upp (när det gäller mig själv). Uthållighet är inte min starka sida (kanske kan det bli det med fler utmaningar = träna upp uthålligheten?).
  Trots att denna utmaning inte gett några större resultat (ännu) så har jag inte gett upp tack vare de tre punkterna ovan.
  Jag inser allt mer att det är lätt att missförstå tid. Dagarna kan kännas långa och sega och ge känsla av att jag kan göra det imorgon. MEN dagarna addera upp till år och åren går faktiskt fort. Så det gäller att jobba lite varje dag för snart har ett år till passerat!
 1. Perfektion är inte målet
  Jag är perfektionist ut i fingerspetsarna vilket leder till att jag många gånger struntar i att göra grejer för det blir ändå inte tillräckligt bra enligt min måttstock mot mig själv. Denna utmaning har lärt mig att poängen med en utmaning inte är perfektion. Utmaningen handlar om att göra de förändringar som gagnar mig bäst just nu – förändringar inom min kapacitet som kommer förbättra min hälsa och livskvalitet. En utmanings riktlinjer är endast en referenspunkt. Ärliga försök och en djupare förståelse för min egen hälsa är mycket mer perfekt än ett perfekt utförande.
 2. Självförtroendehöjande
  Ja du, det går upp och det går ner. Ibland var det lätt. Ibland var det jobbigt. Tyvärr finns det inga genvägar, det är bara att traggla på. Ingen annan kan göra jobbet. Bara jag.
  Du ska veta att det var en styrka och en otrolig energihöjare när jag lyckades även de tillfällen jag bara ville slänga in handduken. Faktiskt mer än när det gick enkelt. Bevis på att jag kan i alla lägen.
 1. Tillfredsställes
  Detta är obetalbart när jag, idag 31 dagar senare, inser att jag gjorde det jag lovade mig själv. Jag prioriterade mig själv!

 

April månads utmaning

Ja… jag har många tankar. Bli bättre på att använda tandtråd. Passivt sträcka ut framsidan av kroppen. Röra på mig mera. Vistas mer utomhus. Gå och lägga mig tidigare och vakna tidigare. Läsa mer skönlitteratur. Bli mer organiserad. Fler yogapass i veckan. Med mera.

Här kommer ambitiösa Anna in som vill sätta enorma mål, inte realistiska, och tänker jag kan göra allt!

Men NEJ. REALISTISKT ska det vara.

So here goes. Jag ska fortsätta med min malasana-utmaning (nästan blivit en rutin) och addera passiv stretch för bröstkorgen i 5 minuter varje dag

Vad ska Du utmana dig med under april månad? Berätta på Facebook eller i kommentarerna nedan.

Kom ihåg dagarna är långa men åren går fort. Ta vara på dagarna.

Bildbevis…går i yogakläder…en lite längre stund än för 31 dagar sedan! Så klapp på axeln till mig själv. 15 min utspritt under dagen GER resultat! Wohoo!

7 erfarenhet av en utmaning

Share Button
Föregående
Nästa

One Response to 7 lärdomar från en utmaning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *