Recept på grönkålschips

I looooove grönkålschips! Nomnomnom!! Du bara måste testa. De är goda, enkla att göra och NYTTIGA (fyllda med näring)!! De passar lika bra till fredagsmyset som till fördrinken (sist jag bjöd på detta försvann allt i ett nafs!).

Klicka här för att se hur jag gör mina grönkålschips.

Du behöver:
-Grönkål
-Olivolja
-Salt & Peppar efter smak
-Sesamfrö (valfritt)
-Bunke
-Bakplåtspapper

1. Sätt ugnen på 200°C grill
2. Ta av bladen från grönkålsstammen till lagom ”chips-storlek”
3. Skölj bladen
4. Torka bladen ordentligt med t.ex. hushållspapper
5. Salta och peppra efter smak
6. Garnera med sesamfrö efter tycke
7. Sprid ut bladen på bakplåtspapper på en bakplåt
8. Grilla grönkålen i ugnen i ca 10-15 min eller tills de är krispiga (kolla efter halva tiden så du inte bränner dem)
9.Låt bladen svalna
10. Ät och njut!

 

yogamala chips recept

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *