Varför yogar man barfota?

Har du tänkt på att fötterna våra får stå ut med att de ska bära oss i alla lägen, kanske tryckas ner i alldeles för små (trånga) skor, gå i samma skor dag ut och dag in, nästan aldrig få vara barfota och knappt få något tack från oss?

Men det ska vi ändra på, eller hur? För vi yogisar, se ju hela kroppen, inte bara delarna utan helheten. Mår inte fötterna bra så mår inte knäna och/eller höften bra i längden…

Jag har själv fokuserat mycket på mina fötter under majmånad och märkt en enorm skillnad i min yogaträning som till vardags. Jag tänker mycket mera på hur jag står, belastar fötterna och hur tårna mår. Med denna nya insikt har min yogaträning blivit mer effektiv, d.v.s. jag använder musklerna i fötterna vilket aktivera benmusklerna som i sin tur leder till bäckenbottenmusklerna osv… Väldigt mäktig känsla.

Så jag kommer under några tisdagar bjuda på lite olika videos som fokuserar på fötterna. Idag är första videon i denna serien.

Och du, läs gärna detta om att vara skamlös. Mer skamlöshet åt folket!

 

yogamala barfota yoga

Share Button
Föregående
Nästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *