Boktips till sommaren

Böcker gör mig lycklig. Jag var en udda fågel under mellanstadiet och brukade välja att sitta och läsa på rasterna istället för att spela innebandy!!
Böcker ger mig möjlighet att resa såväl geografiskt som i tid. Om du undrar vad du ska läsa i sommar så  bjuder jag på sex böcker som jag har slukat med hull och hår de senaste somrarna.

Böcker att läsa i sommar

Böcker att läsa i sommar

 1. Min fantastiska väninna av Elena Ferrante – Vilket språk! Det var som att läsa ett rinnande vatten om de två väninnorna Elena och Lila i 1950-talets Neapel. Du får följa familjefejder, vänskap, konkurrens, framtidsängslan och längtan efter kärlek.
 2. Steglistan av Donna Tartt – En berättelse om Theo Deckers liv efter att han förlorat sin mamma i en olycka. En historia om förlust, saknad, identitet och framförallt överlevnad. I stundtals ville jag gå in i boken och skaka eller bara hålla om Theo. Gripande berättelse.
 3. Fjärilseffekten av Karin Alvtegen – Fascinerade skildring om hur våra handlingar verkar långt utanför våra egna liv. Vad är egentligen viktigt i livet? Du får följa fler olika personer växelvis.  En bok som inbjuder till eftertanke samtidigt som jag upplevde att det inte var helt färdigskriven. Jag tror jag ska läsa om denna bok i sommar.
 4. Shantaram av Gregory David Roberts – Jag är så fascinerad av Indien så jag slukar mängder av böcker som handlar om Indien. Tyvärr blir det mer av den längre standarn men här i Shantaram får du toppkvalitet. Den är välskriven och jag lovar dig att du kommer känna Indiens dofter, ljud, miljöer och människor. Nackdel? Ja lite väl mycket våld och några överflödiga kapitel om mellanöstern och Europa… I övrigt välskriven!
 5. Innan floden tar oss av Helena Thorfinn – Denna boken sträckläste jag. En historia som tvingar dig att reflektera över ditt sätt att leva. Du får uppleva västvärldens biståndsarbetarnas liv i Bangladesh till textilarbetarnas stenhårda vardag. Den lämnar ingen oberörd.
 6. Stora boken om Sandvargen av Åsa Lind – Lustfylld bok att läsa tillsammans med sitt barn. Fantasifull, annorlunda berättelse som tar upp filosofiska och allvarsamma ämnen på ett varmt och glädjespridande sätt.

Varje gång jag avslutar en fantastisk bok tänker jag – jag kommer a.l.d.r.i.g. att få läsa en så bra bok igen. Som tur har jag fel varje gång men just nu har jag ingen fängslande bok att läsa därför ber jag dig om boktips till hängmattan, stranden eller soffan beroende på vädret i sommar!?! Dela gärna med dig i kommentarerna nedan.

 

Share Button
Föregående
Nästa

5 Responses to Boktips till sommaren

 1. Helen Nilsson says:

  Hej! 2 böcker som jag absolut kan rekommendera är Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker och Tisdagsklubben av Anna Fredriksson!
  Läs och njut! // Helen

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *