Topp 6 yogaböckerna alla yogi personer borde läsa

Tro mig, jag har plöjt igenom min beskärda del av yogaböcker och dessa sex som jag presenterar här är böcker som jag återkommer till igen och igen och igen och igen.

yoga bocker for nyborjare

 

 1. Do Your Om Thing: Bending Yoga Tradition to Fit Your Modern Life av Rebecca Pacheco –  jag älskar den här boken så pass mycket att jag önskar jag själv skrivit den! Med sin ”fötterna-på-jorden” röst förklarar hon vad yoga är. Hon riktar sig till oss som har vanliga liv, familj, jobb, åtaganden, vänner, drömmar, rädslor, räkningar etc., det vill säga, till oss som inte hinner eller för den delen inte vill sitta hela dagarna och sjunga “om”. Hon tar sig an och förklarar yogans filosofi, koshas, chakras och meditation för nämna några bitar ur yogan på ett pedagogiskt och lätt tillgängligt sätt. Hon visar hur yogan är ett verktyg och hur vi kan använda detta verktyg för att leva det liv vi vill leva. Om du bara ska köpa en enda yogabok så är det denna.
 2. Women’s health Big Book of Yoga har tydliga bilder på yogaställningar och ger en bra överblick över de olika traditionerna inom den fysiska yogan.
 3. Let Go – A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits av Martine Batchelor gav mig en riktig aha-upplevelse över varför meditation är så fantastiskt bra och varför alla ska meditera. Läs titeln igen så förstår du. “Släpp taget. Bli fri från dina egna ”dåliga” vanor.” Martine förklarar på ett pedagogiskt och lättsamt sätt hur meditation kan hjälpa oss att må bättre och vad meditation egentligen handlar om. Ja denna bok önskar jag också jag hade skrivit. Boken ligger alltid på mitt skrivbord för att påminna om meditationens betydelse. På min bucketlist står det att jag vill träffa och meditera för Martine Batchelor!
 4. The Yoga Sutras of Patanjali av Sri Swami Satchidananda är en bra introduktion till Yoga Sutras, yoga filosofin. A
 5. The Key Poses of Yoga och The Key Muskels of Yoga av Ray Long har fina och pedagogiska bilder över de viktigaste yogaställningarna ur ett muskelperspektiv. Jag gillar att titta på bilder för att bättre förstå hur den fysiska kroppen fungerar.
 6. Science of Breath – A Practical Guide av Swami Rama är en utmärkt bok om du intresserad av att förstå relationen mellan vetenskap och yoga ur ett andningsperspektiv. Boken hanterar västerländska teorier (anatomi av bröstkorgen/näsan, andningsmekanismen) och östliga idéer (energi, prana, meditation). Boken ska läsas med ett öppet sinne och ödmjukhet inför att vi har olika tankesätt i väst gentemot öst.

 

Share Button
Föregående
Nästa

4 Responses to Topp 6 yogaböckerna alla yogi personer borde läsa

 1. Tack för du delade med dig!
  Jag har mest Kundaliniyogaböcker samt Yinyoga, då jag är lärare i dessa grenar.
  Patanjali Yoga Sutra hade jag konstigt nog inte köpt tidigare, så det blev den plus tre till, haha. We just can´t get enough :)
  Layza

  Svara
 2. Pernilla says:

  Hej! Fina tips på böcker men jag som inte är så bra på engelska skulle önska något tips på en bok på svenska med yogans historia och grundfilosofi. Kan du rekommendera någon sådan? Har kikat på Kerstin Linnartz bok Allt om yoga.
  Kram Pernilla

  Svara
  • Hej Pernilla! Tack för din kommentar. Jag har inte så stor kunskap om bra yogaböcker på svenska men jag tänker att Karin Björkegren Jones och Malin Berghagen har ju gett en del böcker. Så finns det kanske översättningar av de böcker jag har rekommenderat. Den du nämner är säkert jättebra och så googlade jag och fann en bok som hette Allt om yoga:allt om de stora yogavägarna av S Natha (verkar vara en översättning). Du får prova dig fram. Inte nöja dig med en version utan läsa flera olika böcker för att hitta “din sanning” inom yogan. Jag har köpt många “dåliga” yogaböcker på vägen… Det är också en lärdom. Du kanske hittar översättningar på nätet också som Yoga Sutras. Lycka till!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *